Werkwijze

Bij een eerste gesprek brengen we samen in kaart wat er speelt en wat de hulp-of coachingsvraag is. Vervolgens bespreken we samen een plan van aanpak en wat het doel van de gesprekken wordt. In een enkel geval ben je bij mij niet op de goede plek en is het verstandiger om door te verwijzen of terug te verwijzen naar de huisarts.

Om voor vergoeding in de BGGZ via de verzekeraar in aanmerking te komen is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Over het algemeen werk ik kortdurend. Het doel is altijd om zelf weer vooruit te kunnen.  Het (h)erkennen van de eigen kracht is daarin essentieel. Empowerment is voor mijn cruciaal in het contact.  Dus kort als het kort kan, iets langer als dat nodig is. Gemiddeld hebben de meeste mensen aan  zeven a acht gesprekken voldoende  om weer zelfstandig verder te gaan.

Ik maak gebruik van een breed scala aan technieken en vaardigheden. Ik bied CGT (cognitieve gedragstherapie) en EMDR, maar maak ook gebruik van mindfulness, familieopstellingen, ontspanningsoefeningen, focusing, Voice-Dialogue, Dijfverernprofiel, etc. Veel mensen zitten zoals dat wel genoemd wordt erg in hun hoofd en dan is het betrekken van het lichaam en daarmee ook het gevoel erg helpend.

Belangrijk is dat je goed naar je gevoel luistert bij het eerste contact. Voor het slagen van begeleiding/behandeling dien je je voldoende op je gemak te voelen anders gaat het niet werken. Je wordt ook uitgenodigd om bij vragen, onduidelijkheden, onvrede dit bespreekbaar te maken. Hiermee kan ik trachten nog beter aan te sluiten bij je vraag